Redna mesečna izmenjava oblačil v Ljubljani – 24. april 2013

Kje: Waldorfska šola Ljubljana – nov prizidek, Streliška 12, 1000 Ljubljana

Kdaj: V sredo, 24. aprila 2013 med 17:00 in 19:00 uro.

  1. 1.       O dogodku

Izmenjava je odlična priložnost, da zamenjate vaša stara  oblačila, ki jih ne nosite več, obenem pa obogatite garderobo s kakšnim ‘novim-starim’ kosom oblačila. Prav tako lahko prinesete obutev, modne dodatke in hišni tekstil.

Dogodek lahko razdelimo na dva dela:

a)      Izmenjava oblačil

Poteka po načelu blagovne izmenjave »Prinesi X – odnesi X«.

To pomeni, da lahko vsak posameznik prinese poljubno število oblačil, ki se jih je naveličal iz različnih razlogov, jih odda našim prostovoljcem pri sprejemni mizi in s tem dobi pravico vzeti največ enako število poljubnih kosov, ki so jih prinesli drugi udeleženci, in sicer po načelu “fair play oz. poštene igre”.

b)      Zbiranje oblačil

Če vam ni do izmenjave, pa imate vseeno gnečo v omari, vas vabimo, da nam odvečna oblačila enostavno podarite. S tovrstno donacijo boste podprli projekt Tekstilnica, v sklopu katerega obstaja socialno podjetje, ki bo zaposljuje ljudi iz najbolj ranljivih skupin.

  1. 2.       Kaj zbiramo:
  • OBLAČILA, OBUTEV IN MODNE DODATKE
  • HIŠNE TEKSTILIJE (posteljnina, rjuhe, pregrinjala, prešite oddeje, brisače, prti in zavese ter metrsko blago)

3.   Splošna navodila:

  • Oblačila naj bodo vedno oprana, čevlji pa v parih.
  • Za oblačila in ostale prinešene stvari skrbijo prostovoljci Društva Ekologi brez meja, ki bodo na dogodku oblečeni v rjave majice z logotipom društva.
  • V primeru, da se na posameznem dogodku nabere večje število oblačil, si pridržujemo pravico, da vseh zaradi prostorske stiske ne razprostremo.
  • Pridružujemo si tudi pravico do občasne rezervacije kakšnega od prinešenih kosov oblačil, ki bi jih društvo lahko uporabilo na naših načrtovanih dogodkih (modna revija, izmenjava slavnih itd.)
  • Prosimo vas, da ste na dogodku pozorni na svoje osebne stvari (tudi na oblačila, ki jih ne želite menjati), da jih ne puščate brez svoje vednosti, saj za njih ne odgovarjamo.

Hvala, ker skupaj z nami vedno znova dokazujete, da izmenjava oblek ni noben tabu!

Vljudno vabljeni!

Društvo Ekologi brez meja

 

Avtor fotografije: Katja Uran

Komentiraj