Majska izmenjava še obsežnejša

Zadnjo sredo v mesecu maju smo izvedli že kar tradicionalno izmenjavo rabljenih oblačil. Kot ponavadi nam je prostor prijazno odstopila Waldorfska šola.

Veseli smo, da je bilo tokrat še več obiskovalcev kot poprej, kar kaže na to, da se okoljska ozaveščenost širi. Na mizah je bilo razstavljenih veliko lepih oblačil, ki so nemudoma dobila nove lastnike. Ostalo pa nam je še 120 kg oblačil in drugih tekstilij, za katere ni bilo zanimanja, bodo pa zato dobila priložnost za novo življenje v obratu Zadruge Dobrote.

Kmalu si boste lahko izdelke ogledali in kupili tudi na spletni strani Tekstilnica ali pa kar v naši pisarni na Grablovičevi 52.

V juniju pa bomo imeli kar dve izmenjavi, ena od njih bo namenjena otroškim oblačilom.

Obiščite nas spet in o dogodku povejte še prijateljem in znancem. Pridite skupaj, zamenjujte, klepetajte, družite se in zabavajte.

Več najedete v napovedniku dogodkov.

Avtor besedila: Helena Nieboer

Avtor fotografij: Almedina Meštrovac

2 komentarja.

  1. simona pravi:

    glede na to, kako je zadeva resnično zaživela (sama sem na izmenjavah prisotna že več kot dve leti), bi moralo biti več izmenjav. ne samo ena na mesec in še to v ljubljani. čeprav sem iz ljubljane. resnično pogrešam(o) to. če je samo enkrat, se velikokrat zgodi, da ne utegneš, pa je potem prec dva meseca naokoli. prav tako ni fajn, da čez poletje ni klasičnih izmenjav ob zadnjih sredah, ker potem poletnih cunj res ne menjamo. tako so potem skoraj vedno prisotne večinoma pomladno, jesenske stvari. to smo se tudi udeleženci med seboj že pogovarjali. res škoda. kot sem tudi na fb-ju prebrala, naj bi bile na izmenjavah bolj sezonske stvari. Kljub temu, da ste tu prostovoljci in delate “zastonj” bi bilo res fino, če bi bilo izmenjav več in če bi seveda za to dobili tudi prostor. tudi to se verjetno ni kar tako lahko dogovoriti.
    vse dobro še naprej in se vidimo
    🙂
    lp simona

    • Urša Dolinšek pravi:

      Hvala za vaš komentar. Vsekakor se strinjamo z vami, da je več takih dogodkov dobrodošlih 🙂
      Zaenkrat pa imamo v načrtu izmenjavo v Ljubljani le 1x na mesec, saj imamo na projektu tudi druge stvari, ekipa pa je žal omejena.
      V poletnem času imamo v načrtu izmenjavi konec junija in konec avgusta, julija pa je veliko ljudi na dopustu in je izmenjava tudi v vidika izpeljave težje izvedljiva. Vsi naši dogodki so vedno pravočasno objavljeni na naši spletni strani in FB.
      Na izmenjavi nikoli nismo poudarjali, da se menjajo le sezonska oblačila, ljudje pač prinesejo, kar imajo v omarah in tu je res težko in morda celo nesmiselno, da se tako omejimo, čeprav se izkaže, da je večji del tekstila na dogodkih vseeno sezonski.

      Lep pozdrav!

Komentiraj