Tekstilnica sodeluje na INFO točki EPM Maribor 2013 v Art Kampu

Tekstilnica sodeluje skupaj z Info točko Evropske prestolnice mladih Maribor 2013 v Art Kampu, ki bo potekal med 21. junijem in 6. julijem od 10. do 13. ure in od 16. do 20. ure. Art kamp pod okriljem Festivala Lent že šestič organizira Narodni dom Maribor. Glavni namen Info točke je zbiranje uporabnih predmetov pod sloganom ”Prinesi – odnesi za obnovo igral v Mestni občini Maribor”, ki se bodo zbirali na Info točki v okviru štirih sklopov in delavnic.

Prav vsak med nami lahko pobrska po svojem domu in prinese tisto, kar sam ne potrebuje več, morda pa bo s tem naredil veselje komu drugemu. Kdor pa bo na dogodku našel kaj primernega zase, bo za izbrano odštel 0,50 EUR ali po želji več in s tem prispeval za obnovo igral v Mestni občini Maribor.

A) Zbiranje uporabnih predmetov in štirje sklopi

1.)    Praznimo omare. (21.6. – 24.6.)

Prinesite vaša stara  oblačila, ki jih ne nosite več, obenem pa obogatite garderobo s kakšnim ‘novim-starim’ kosom oblačila. Prav tako lahko prinesete obutev, modne dodatke in hišni tekstil. Prosimo, da so oblačila oprana in čevlji po parih.

Ves tekstil, ki bo ostal po koncu dogodka, bodo podarili projektu Tekstilnica.

2.) Kdor se šoli posveča, se iz dneva v dan veča. (25.6. – 28.6.)

Prinesite šolske potrebščine, ki jih vi ali vaši malčki ne potrebujejo več. Obenem pa lahko odnesete ravno tisto, kar vam bo v novem šolskem letu prišlo zelo prav. Zbiramo knjige, zvezke, barvice, pisala, ravnila, peresnice, torbe in ostale šolske potrebščine.

3.) Otroci so bogastvo staršev. (29.6. – 2.7.)

Prinesite igrače, otroško obutev in oblačila, otroške pripomočke, tudi zibelke in vozičke. Skratka, zbiramo vse, kar zadeva naše najmlajše, da jih z novimi-starimi stvarmi razveselimo.

4.) Povsod je lepo, a doma je najlepše. (3.7. – 6.7.)

Prinesite hišne in gospodinjske pripomočke, slike, hišno dekoracijo (vaze, sklede, keramiko, slike, kipce…) in vse ostalo, kar je nekoč krasilo vaš dom, a ste se tega izdelka že naveličali, bo pa v veselje komu drugemu. Za večje izdelke (televizije, pralni stroji, gospodinjski aparati ipd.) lahko pustite svoj kontakt pri naši stojnici, mi pa bomo poskrbeli, da bo izdelek prišel v roke nekoga, ki prav to potrebuje.

B) Delavnice

V Art kampu se bodo izvajale tudi razne delavnice, zato prav tako zbirajo in nabirajo naslednji material: stare gumbe, zamaške in pokrovčke, plastične posodice, kozarce za vlaganje, časopisni in reklamni papir, 1,5l plastenke, plastično embalažo (praški, mehčalci idr.), WC tulce, jajčne škatle, stare luči, vejice, suho cvetje, storže, lubje, velike in male kamne, velike kartonaste embalaže (od TV, hladilnika, pohištva idr.), vrbove, leskove in druge veje, kozarčke od jogurtov, ostanke pisane volne, prejic, vrvic, odslužene lego kocke itd.

Vse omenjene izdelke lahko še pred samim festivalom prinesete v Kulturno-informacijsko središče (KIS) EPM Maribor 2013, na Trgu Leona Štuklja 2 v Mariboru, od ponedeljka do petka med 10. in 18. uro. Na tej lokaciji bodo predmete hranili vse do pričetka Art kampa, do 21. junija 2013.

Za vse dodatne informacije se lahko obrnete na koordinatorko prostovoljcev EPM Maribor 2013 Dorotejo Zager, na telefon: 02/2201–470 ali e-mail naslov: epm.asistent1@maribor.si ali na koordinatorko EPM Maribor 2013 za Art kamp Špelo Debenjak, na telefon: 040/834-300 ali e-mail naslov: spela.debenjak@maribor.si

Več: http://www.mb2013.si/dogodki/20130626

 

 

 

 

 

 

Komentiraj