Na GO ART v Novi Gorici prihaja Tekstilnica

V Novi Gorici vsako tretjo soboto v mesecu GO ART dogaja. Tokrat 20. julija 2013 na GO ART prihaja TEKSTILNICA in z njo ponovna IZMENJAVA OBLAČIL. Poleg rednega dogajanja, predstavitve unikatnih ročno izdelanih umetnin z možnostjo prodaje, tokrat nudimo celo paleto dodatnih aktivnosti. Brezplačne trajnostno naravnane alternativne otroške delavnice in kreativne delavnice za odrasle 100 % RE-AKCIJA, delavnice kvačkanja Kvačka Power, ekipa FIT CLUB-a iz obale bo poskrbela za naša teleščka ter vse skupaj bo s prijetno glasbo povzel DJ DRIN-DRIN.

Na Trgu Edvarda Kardelja v Novi Gorici, med občinsko stavbo in restavracijo Vrtnica, v prijetnem senčnem ambientu, kjer je nekoč domoval kino, kasneje pa študentska scena, boste v soboto 20. julija 2013, od 10. do 14. ure našli veliko barvitih svetov in nasmejanih ljudi, ki vas bodo popeljali v svet ustvarjanja. GO ART je velik kulturni doprinos mestu, kjer lahko ustvarjalci na svojstven način predstavijo avtorska dela in se pojavljajo v javnem prostoru, kot dejanski akterji le tega. Ker so le sonaravna mesta tista, kjer se socialno-gospodarski cilji uresničujejo skupaj z okoljskimi in tudi zagotavljajo trajnost urbanih sprememb. GO ART smo vsi, ki sodelujemo, razstavljamo in se družimo. V času težkega vsakdana je GO ART več kot dobrodošla možnost drugačne izbire kreacij z dušo in znanim izvorom s pestrim spremljevalnim programom.

Urnik posebnih dogodkov:

 10:00 – 11:00
* Zdrav duh v zdravem telesu!
Fit Club je funkcionalna vadba, ki je primerna za vse starosti, moške in ženske, vrhunske športnike in tiste, ki bi z gibanjem šele radi začeli. Zaradi zasnove, da vse delamo zelo funkcionalno in z lastno težo, je povsem prilagodljiva za vse tipe pripravljenosti. Skozi prakso se je izkazala tudi odlična v preventivi poškodb, saj telo pripravi na naravno gibanje. Ker pa je vadba zgolj 20 % zdravega življenja, vsako vadbo zaključimo z regeneracijskim napitkom in nekaj povemo o uravnoteženi prehrani.

11:00 – 13:00
* IZMENJAVA OBLAČIL pod okriljem projekta TEKSTILNICA
Izmenjava oblačil poteka po načelu blagovne izmenjave »Prinesi X – odnesi X«. To pomeni, da lahko vsak posameznik prinese poljubno število oblačil, ki se jih je naveličal iz različnih razlogov, jih odda našim prostovoljcem pri sprejemni mizi in s tem dobi pravico vzeti največ enako število poljubnih kosov, ki so jih prinesli drugi udeleženci, in sicer po načelu “fair play oz. poštene igre”. Če vam ni do izmenjave, pa imate vseeno gnečo v omari, vas vabimo, da nam odvečna oblačila enostavno podarite. S tovrstno donacijo boste podprli projekt Tekstilnica, v sklopu katerega obstaja socialno podjetje, ki bo zaposluje ljudi iz najbolj ranljivih skupin. Zbiramo oblačila, obutev in modne dodatke, pa tudi hišne tekstilije (posteljnina, rjuhe, pregrinjala, prešite odeje, brisače, prti in zavese ter metrsko blago).

* Brezplačna delavnica ponovne uporabe Upcycling več, kot reciklaža
Na GO ART-u 100 % RE-AKCIJA! Spoznajte brezmejen prostor ustvarjanja, kjer odvržene stvari povrnemo v krog življenja. Vse kar potrebujete, je vaša prisotnost v soboto 20. julija na GO ART-u, zvrhan koš dobre volje, nekaj odpadnega materiala po lastni izbiri in veliko ljubezni do okolja. Poučna delavnica je primerna tako za začetnike, kot tiste, ki so že seznanjeni z metodami ponovne uporabe, otroke in odrasle.

TEKOM CELOTNEGA GO ART-a
* Delavnica Kvačka Power!
S seboj na GO ART prinesite svojo kvačko in prejo, ki jo boste zakvačkali. Brezplačna delavnica je namenjena tako začetnikom, kot tudi tistim, ki so že pravi kvačkarji. Delavnica je v nenehnem teku, saj se bo po mili volji kvačkalo na vsakem Go ART-u. Poljubno in po dogovoru se bo obkvačkalo urbani prostor.

Prost vstop! Lepo vabljeni vsi, da si skupaj popestrimo vroče poletne dni!

Več informacij o dogajanju na GO ART-u:
W: www.go-art.si
FB: www.facebook.com/novagoricagoart
E: info.go.art@gmail.com

Komentiraj