Redna mesečna izmenjava oblačil v Ljubljani + Kreativne delavnice za ponovno uporabo rabljenega tekstila – 23. oktober 2013

  • IZJEMOMA TEDEN DNI PREJ: OKTOBRSKA REDNA IZMENJAVA OBLAČIL

Kdaj: 23. oktobra med 17:00 in 19:00

Kje: Waldorfska šola Ljubljana

Kaj: Izmenjava je odlična priložnost, da zamenjate vaša stara  oblačila, ki jih ne nosite več, obenem pa obogatite garderobo s kakšnim ‘novim-starim’ kosom oblačila. Prav tako lahko prinesete obutev, modne dodatke in hišni tekstil.

OPOZORILO: Naše redne mesečne izmenjave oblačil, ki jih organiziramo v okviru projekta Tekstilnica, postajajo pravi modni hit in so iz meseca v mesec bolj obiskane, česar smo organizatorji projekta zelo veseli. Izkušnje na zadnjih izmenjavah pa so pokazale, da so zaradi tega potrebne tudi nekatere spremembe, zato smo dopolnili pravila za obiskovalce, saj želimo vsem zagotoviti enake pogoje.

Prosimo vas, da si natančno preberete NOVA PRAVILA!

Prav tako vas prosimo za malo potrpljenja na prvih izmenjavah, ki bodo izpeljana po novem sistemu, saj se ga bomo morali navaditi vsi: prostovoljci in obiskovalci. Hvala!

Hvala, ker skupaj z nami vedno znova dokazujete, da izmenjava oblek ni noben tabu!

Vljudno vabljeni!

  • NOVO: KREATIVNE DELAVNICE ZA PONOVNO UPORABO RABLJENEGA TEKSTILA

Kdaj: 23. oktobra med 17:00 in 19:00

Kje: Waldorfska šola Ljubljana

Kaj: Namen delavnice je pokazati, kako lahko stara ponošena majica ponovno zaživi v novi uporabni obliki. Z vozlanjem in prepletanjem trakov nastajata tekstura in vzorec na novi blazini ali preprogi.  Na delavnici bomo najprej spoznali dve vrsti vozlov, ki se uporabljata za izdelavo preprog, nato pa bomo po podobnem postopku pričeli z izdelavo unikatnih predpražnikov.

Delavnica je primerna za različne starostne skupine. Potrebujete ponošene bombažne majice različnih barv, škarje.

Prijava na delavnico je nujna, do zasedbe 15 mest. Udeležba je brezplačna. Prijave sprejemamo na tekstilnica@ocistimo.si Ob večjem številu prijav bomo delavnico ponovili.

Delavnice izvaja Društvo Ekomo

(Barbara Živčič, Darja Rant)

Komentiraj