Tekstilnica sodeluje z Društvom študentov psihologije Slovenije

Tudi to leto Društvo študentov psihologije Slovenije ob Svetovnem dnevu duševnega zdravja pripravlja projekt z imenom Kako si?. Projekt, ki bo potekal v prvem tednu oktobra 2013 v Ljubljani, Kopru in Novem mestu, je sestavljen iz treh področij, in sicer področja kognicije, čustev in medosebnih odnosov. V sklopu projekta bodo člani društva preko različnih brezplačnih predavanj, delavnic, okroglih miz in projekcij filmov z diskusijo ter drugih aktivnosti seznanjali širšo javnost z vplivi pozitivnih vidikov človekovega delovanja na duševno zdravje in jo osveščali o pomenu zadovoljstva in sreče. Projekt je sicer v prvi vrsti izobraževalen in osveščevalen, a istočasno izkazuje tudi svojo humanitarno naravnanost.

Ekipa Tekstilnica je vesela in ponosna, da so to leto k sodelovanju povabili prav nas. V času projekta bo na nekaterih aktivnostih organizirano tudi zbiranje rabljenih oblačil in tekstila, ki jih bodo ob zaključku podarili nam. Zato do oktobra pridno zbirajte rabljena oblačila, mi pa bomo kot že mnogokrat doslej poskrbeli, da bodo oblačila našla nove lastnike ali pa se ponovno rodila kot lep in izjemen predmet s povsem novo uporabno vrednostjo.

Tekstil lahko oddate na Filozofski fakulteti v času med 7. in 11. oktobrom pred njihovimi organiziranimi dogodki (ob vstopu na dogodek), ki so naslednji:

7.10. ob 17.00 predavanje: Moja samopodoba – moj ključ do blagostanja (Tjaša M. Kos)

7.10. ob 19.00 delavnica: Kako si polepšati dan z jogo smeha ali smile, you’re designed to (Manca Grom in Irena Muhr)

8.10. ob 17.00 predavanje: Optimizem na delovnem mestu (Eva Boštjančič)

9.10. ob 17.00 predavanje: Sklop predavanj o sreči: psihološki, nevrološki in antropološki pogled (Andreja Avsec, Simon Brezovar, Luka Zevnik)

9.10. ob 20.00 delavnica: Kako osrečiti sebe in druge? Psihomoč, Društvo študentov psihologije Slovenije

10.10. ob 17.00 okrogla miza: Ne, nisem za v staro šaro (Barbara Goričan, Sonja Kump, Jože Ramovš, Vid Pečjak, Sabina Fridl)

10.10. ob 20.00 delavnica: Kako se bolje odlocati? (Psihomoč, Društvo študentov psihologije Slovenije)

11.10. ob 17.00 predavanje: S športom do vecje ucinkovitosti (Aleš Vičič in gostujoči športnik)

11.10. ob 19.00 tržnica izkušenj: Si tudi ti ustvarjalen? (Valentin Bucik, Darja Aleksić, Matevž Pesek, Saša Einsiedler, Katarina Čegovnik, povezovalec: Nejc Šmit)

 

Prosimo, preverite zadnje podatke o posameznem dogodku na spletni strani projekta, vabimo pa vas tudi k obisku njihove FB strani.

 

Sinergija obeh projektov, ki sta naravnana na ljudi, ponuja možnosti za nastanek nekaj močnega in lepega!

 

Veseli bomo vašega obiska!

Ekipa Tekstilnice in Društvo študentov psihologije Slovenije

 

 

Komentiraj