Izmenjava otroških oblačil v Ljubljani – 11. september 2013

Kje: Waldorfska šola Ljubljana – nov prizidek, Streliška 12, 1000 Ljubljana

Kdaj: V sredo, 11. septembra 2013 med 17:00 in 19:00 uro.

 

1.       O dogodku

Izmenjava otroških oblačil je odlična priložnost, da zamenjate oblačila vaših otrok, ki so jih prerasli in tako obogatite njihovo garderobo z ‘novim-starim’ kosom oblačila.

Dogodek lahko razdelimo na dva dela:

a)      Izmenjava oblačil

Poteka po načelu blagovne izmenjave »Prinesi X – odnesi X«. To pomeni, da lahko vsak posameznik prinese poljubno število otroških oblačil, jih odda našim prostovoljcem pri sprejemni mizi in s tem dobi pravico vzeti največ enako število poljubnih kosov, ki so jih prinesli drugi udeleženci, in sicer po načelu “fair play oz. poštene igre”.

b)      Zbiranje oblačil

Otroška oblačila pa nam lahko enostavno le podarite. S tovrstno donacijo boste podprli projekt Tekstilnica, v sklopu katerega obstaja socialno podjetje, ki bo zaposluje ljudi iz najbolj ranljivih skupin.

 

2.       Kaj zbiramo:

OTROŠKA OBLAČILA, OBUTEV in MODNE DODATKE

 

3.   Splošna navodila:

  • Oblačila naj bodo vedno OPRANA, čevlji pa v PARIH.
  • Že DOMA ločite UPORABEN tekstil od NEUPORABNEGA, kose UPORABNEGA tekstila pa tudi PREŠTEJTE – tako bo na samem dogodku sortiranje hitreje steklo.
  • Prinešen tekstil ODDAJTE na SPREJEMNICI, kjer dobite LISTEK s številom UPORABNIH kosov za izmenjavo. To število je NAJVEČJE število kosov, ki jih lahko odnesete iz izmenjave, le-te skupaj z listkom POKAŽITE pred svojim odhodom na SPREJEMNICI.
  • Za tekstil na dogodku skrbijo prostovoljci Društva Ekologi brez meja, ki so na dogodku oblečeni v posebne majice. IZJEMA je le tekstil, ki vam ob morebitnem pomerjanju ne ustreza, le-tega sami vrnete na mizo, s katere ste ga vzeli.
  • Organizatorji dogodka si pridržujemo pravico, da v primeru, da se na posameznem dogodku nabere večje število kosov, vseh zaradi prostorske stiske ne razprostremo.
  • Organizatorji dogodka si pridržujemo tudi pravico do morebitne rezervacije kakšnega od prinešenih kosov, ki bi jih lahko uporabili na naših načrtovanih dogodkih v sklopu projekta (modna revija, izmenjava slavnih itd.).
  • Na dogodku bodite pozorni na svoje osebne stvari (tudi na oblačila, ki jih ne želite menjati) – ne puščajte jih brez svoje vednosti, saj za njih organizatorji ne odgovarjamo.

 

Hvala, ker skupaj z nami vedno znova dokazujete, da izmenjava oblek ni noben tabu!

Društvo Ekologi brez meja

 

Avtor fotografije: Almedina Meštrovac

Komentiraj