POVABILO K SODELOVANJU: Oblikovanje in izdelava odgovornih božično-novoletnih daril

Oblikovalci iz tekstilij pozor!

Društvo Ekologi brez meja in Zadruga Dobrote v okviru projekta Tekstilnica vabimo vse zainteresirane k oblikovanju in izdelavi odgovornih božično-novoletnih daril s ciljem pridobiti idejne rešitve za božično-novoletna darila iz rabljenega tekstila.

Iščemo predloge za torbe, torbice, etuije, ovitke, vreče, vrečke, pasje in mačje igrače, izdelke uporabne za gospodinjstvo in dom, blazine, igrače ali zgolj okrasne predmete, oziroma karkoli kar bi lahko sešili iz tekstila, zbranega v projektu Tekstilnica. Želimo pokazati, da so lahko nakupi daril tudi odgovorni, izdelki pa uporabni in zanimivi.

S povabilom želimo združiti slovenski oblikovalski potencial, zaposlovanje težje zaposljivih in ponovno uporabo tekstila. Akcija je simbol, ki povezuje slovensko, družbeno in okoljsko odgovorno.

Na podlagi prejetih predlogov bomo izbrali največ 10 najboljših, sešili manjše serije le-teh ter jih ponudili podjetjem v nakup za letošnja božično-novoletna darila. Oblikovalce izbranih predlogov bomo nagradili z deležem od prodaje izdelkov, najboljše tri pa še dodatno z denarnimi nagradami.

Predloge zbiramo do vključno 1. oktobra 2013.

Dokumentacija:

Dodatne informacije:

E: tekstilnica@ocistimo.si

 


 

 

Komentiraj