Druženje ob pletenju venčkov na Waldorfski šoli

Waldorfska šola v Ljubljani je tudi letos organizirala pletenje adventnih venčkov, ki je potekalo v prostorih šole ta torek, 26. novembra zvečer. Organizatorji so na dogodek povabili različne družbene iniciative, ki v slovenski prostor vnašajo pozitivne spremembe in spodbujajo aktivnost državljanov. Vsakemu od predstavnikov vabljenih iniciativ so ponudili omizje, na katerem je lahko predstavil svoje delovanje in možnosti za sodelovanje.

Poleg naše mize so se na dogodku zbrali še Zavod Ypsilon (Simbioza), Srce Slovenije, Umanotera (pridružili so se jim še 3muhe, društvi Sezam in Morigenos), Zavod Viva in biodinamiki. Pridružile so se nam tudi soproge veleposlanikov in predstavnikov tujih držav v Sloveniji, ki so pod vodstvom podpredsednice Združenja Sila Lali Sladjane Ilič preko leta vodile ustvarjalne delavnice Creative Sila. Večer pa sta z glasbo popestrila pevka Laura Zafred in pianist Andrej Marinčič.

Omizje našega društva je vodila družina Matos (Petra, Janez in Jan), pridružili pa so se jima tudi povabljeni partnerji, sodelavci in prijatelji: Lenka Puh iz Jazona, Marjana Lavrič iz Gospodarskega razstavišča in voditeljica Mojca Mavec.

Udeleženci so ob prijetnem pogovoru in druženju pletli adventne venčke, ki bodo na prodaj na božičnem sejmu 30. novembra. Izkupiček od prodaje pa bo šel v dobrodelne namene. Med pletenjem venčkov so se pletle tudi mreže medsebojnega spoznavanja in sodelovanja in ne dvomimo, da se je v te mreže ujelo veliko dobrih misli in ustvarjalnih idej.

Društvo bo ta predbožični čas, ki je vse bolj zaznamovan z darili in obdarovanjem, izkoristilo tudi za to, da javnosti pokaže, da se lahko obdarujemo tudi drugače in to z izdelki, ki so narejeni pretežno iz recikliranega materiala, so torej ekološki in izdelani v socialnem podjetju po zamislih slovenskih ustvarjalcev. Poimenovali smo jih odgovorna darila, ker z nakupom in podarjanjem takšnih izdelkov izkazujemo našo odgovornost do okolja, soljudi in podpiramo slovenske oblikovalce.

Pišeta: Helena Nieboer in Urša Dolinšek

Fotografije: Janez Matos

 

 

 

Komentiraj