Praznična ZELEMENJAVA, Tekstilnica z IZMENJAVO OBLAČIL in IZMENJAVA KNJIG v Novi Gorici

ZAKAJ BI KUPOVALI, ČE LAHKO ZAMENJAMO?

Tekstilnica se v decembru pridružuje Podružnici v Novi Gorici.

Kdaj: 14. decembra 2013 od 14:00 do 17:00.
Kje: Avla EDA centra, Delpinova 18b, Nova Gorica.

Kaj:

Zelemenjava
✘ Knjiga za knjigo – menjava čtiva
✘ Izmenjava oblačil in modnih dodatkov z iniciativo Tekstilnica

✘ ZELEMENJAVA ✘ #Zelemenjava
Cilj Zelemenjave je izmenjava vrtnih presežkov, spodbujanje solidarnosti med sokrajani in zmanjševanje količine pridelkov z vrta, ki končajo na kompostniku. Na Zelemenjavi lahko izmenjate odvečna semena, sadike, plodove, domače marmelade, vloženo zelenjavo, domače čaje, zelišča, vrtnarske knjige, recepte, gobe, orehe, kostanj ipd. Zelemenjava vabi vse brez izjeme: vrtnarske guruje in popolne začetnike, mlade in stare, take z enim samim lončkom na balkonu in tiste s kilometrsko njivo. Pridružite se nam s polnimi žepi dobre volje, veseli pa bomo tudi vsake slaščice iz domače pečice.
Ker je na vrtovih ostalo bolj malo svežega bo verjetno Zelemenjava tokrat bolj cedila sline ob vloženih, posušenih in doma pečenih dobrotah. Ne pozabite – vsakdo lahko kaj zamenja, le potruditi se je treba.

✘ KNJIGA ZA KNJIGO ✘
Če tudi pri vas doma poleg zelenjave in sadja rastejo knjižne police, na katerih se prašijo knjige, ki jih ne potrebujete več, jih prinesite v našo »Knjigarno brez dnarja«, kjer jih boste lahko zamenjali za druge. Princip je podoben kot pri Zelemenjavi načeloma menjamo knjigo za knjigo oz. kot boste določili menjajoči. V poštev pride vse: leposlovje in strokovna literatura vključno z učbeniki, otroške knjige, knjige v tujih jezikih, revije … Več ko boste prinesli knjig, med več naslovi bomo lahko izbirali!

✘ IZMENJAVA OBLAČIL ✘ #Tekstilnica
Izmenjava je odlična priložnost, da zamenjate vaša stara oblačila, ki jih ne nosite več, obenem pa obogatite garderobo s kakšnim ‘novim-starim’ kosom oblačila. Prav tako lahko prinesete obutev, modne dodatke in hišni tekstil.

Poteka po načelu blagovne izmenjave »Prinesi X – odnesi X«.

To pomeni, da lahko vsak posameznik prinese poljubno število oblačil, ki se jih je naveličal iz različnih razlogov, jih odda našim prostovoljcem pri sprejemni mizi in s tem dobi pravico vzeti največ enako število poljubnih kosov, ki so jih prinesli drugi udeleženci, in sicer po načelu “fair play oz. poštene igre”.

✘ ✘ ✘

Vabljeni!

Winter Cover Podružnica by Sara Kovačič
© 2013 Sara Kovačič All Rights Reserved

Več:
– na FB Podružnica
– na FB Zelemenjava

 

 

 

 

Komentiraj