Zadruga Dobrote na Nacionalnem forumu socialnega podjetništva 2013: »Investirajmo v neizkoriščene potenciale Slovenije«

Zadruga Dobrote se je udeležila Nacionalnega foruma socialnega podjetništva 2013: Investirajmo v neizkoriščene potenciale Slovenije, ki je potekal v ponedeljek, 2. 12. 2013 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Namen foruma je bil pospešiti razvoj družbeno odgovornega podjetništva v Sloveniji s spodbujanjem investiranja v neizkoriščene potenciale Slovenije. Na forumu so z udeleženci svoje izkušnje s področij razvoja socialnega podjetništva in ustvarjanja novih delovnih mest delili predstavniki socialnih podjetij, novih zadrug ter malih in srednje velikih družbeno odgovornih podjetij, predstavljene pa so bile tudi nove iniciative, namenjenje izboljševanju bivalnih in življenjskih pogojev državljanov, ki so prilagojene potrebam vseh generacij v mestih in na podeželju. Predstavniki državnih instituci so predstavili aktualne zakonodajne pobude in spremembe ter programe in aktivnosti s področja spodbujanja razvoja socialnega podjetništva in zadružništva v Sloveniji.

V sklopu Nacionalnega foruma socialnih podjetij 2013 je potekal med drugim tudi drugi sejem socialnih podjetij Pridne roke. Namenjen je promociji in prodaji izdelkov socialnih podjetij, predstavitvi primerov dobrih praks spodbujanja socialnega podjetništva v slovenskih občinah in medsebojnemu povezovanju in sodelovanju socialnih podjetij.

Zaposleni s projekta Tekstilnica (Zadruga Dobrote) in izdelki projekta (foto: Zavod Viva)

Organizatorji Nacionalnega foruma socialnega podjetništva:

Slovenski forum socialnega podjetništva, Javna agencija SPIRIT Slovenija, Zavod Gostoljubnost slovenskih domov, Socialni inkubator in Fundacija za izboljšanje zaposlitvenih možnosti PRIZMA

Soorganizatorji Nacionalnega foruma socialnega podjetništva:

Skupnost občin Slovenije, Zveza svobodnih sindikatov Slovenije, Zveza društev upokojencev Slovenije, Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Republike Slovenije, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije, Razvojni center Srca Slovenije, Zavod ZA spodbujanje razvoja socialnega podjetništva in storitev, Zadruga eTRI, Coworking Slovenia, podjetje Ponika – raziskave in razvoj, Središče Rotunda iz Kopra, Regionalni razvojni center iz Zagorja, Regionalna razvojna agencija severne Primorske, Stanovanjska kooperativa Tovarna, Inštitut Potencial, socialno podjetje Kooperativa Konjice, Mladinski center Dravinjske doline, Zadruga Dobrote, društvo Naprej, Gradbena Kooperativa Etrus, Zavod za razvoj uporabnih podjetniških vsebin Doseg, Ekosocialna kmetija Korenika, Center medgeneracijskih kooperativ, Zavod Viva in projekt Reinovator.

Več info na: www.fsp.si ali www.slo.coop

Komentiraj