Božično – novoletna darila – objava rezultatov uspešnosti

V mesecu septembru smo Društvo Ekologi brez meja in Zadruga Dobrote iz Dravograda, oba partnerja na projektu Tekstilnica, razpisali natečaj “Oblikovanje in izdelava odgovornih božično-novoletnih daril”. Pri tem smo imeli v mislih praktične izdelke, ki bi v sebi združevali odgovoren odnos do okolja (narejeni so pretežno iz rabljenega tekstila) in do soljudi, istočasno pa ponudili možnost ustvarjalnim ljudem v Sloveniji, da se uveljavijo. Do konca razpisnega obdobja se je nabralo veliko zanimivih zamisli. Strokovna komisija je poslane predloge skrbno pregledala in ocenila in na koncu izbrala 11 izdelkov, v oktobru pa so se v obratu Zadruge Dobrote že začeli šivati prvi izdelki.

Pri promociji smo iskali različne tržne poti. Naša prodajna kampanja je bila v prvi vrsti namenjena podjetjem, ker smo želeli, da bi to leto svoje zaposlene ali poslovne partnerje obdarili z drugačnimi darili – takšnimi, ki imajo poleg materialne tudi sporočilno vrednost. Ponudba, opremljena s slikovnim in pisnim materialom, je bila poslana na več kot 35.000 naslovov.

Obveščanje je intenzivno potekalo tudi v neposrednem stiku z ljudmi (na različnih sejmih in prireditvah), na naši spletni in FB strani, izdelke pa smo ponudili tudi v spletni trgovini Društva Ekologi brez meja.

Razpis predvideva tudi denarne nagrade avtorjem najbolje prodajanih izdelkov.

Najbolje prodajan izdelek je:

Predpasnik Drugačen, avtorice Barbare Živčić

Moška srajca se koristno spremeni v komplet predpasnika in kuhinjske krpe

 

Drugo mesto pa pripada izdelku:

Eko polž, avtorice Sabine Spanjol

Peresnica iz rabljenega tekstila, ki se zvije v polža in zavzame zelo malo prostora

 

Čestitamo obema zmagovalkama! 

Večina izdelkov je splošno uporabnih in niso vezani le na decembrske praznike, zato so lahko primerno darilo ob vsaki priložnosti.

Darila so še vedno na voljo v naši spletni trgovini, za večje količine pa je potrebno predhodno naročilo.

 

 

 

Komentiraj