Doniraj Tekstilnici

V lanskem letu smo partnerji projekta Tekstilnica s pomočjo zabojnikov, zbiralnih akcij, izmenjav oblačil in drugih dogodkov rešili ogromne količine tekstila pred odlagališči. Obdobje sofinanciranja projekta pa se bo kmalu zaključilo, a si želimo aktivnosti peljati naprej in zato potrebujeta oba partnerja projekta vire, ki bodo tudi po tem pokrivali vsaj nujne stroške za izvedbo:

  • z 200 evri omogočite izvedbo izmenjave rabljenih oblačil,
  • s 400 evri omogočite izvedbo zbiralne akcije rabljenega tekstila,
  • s 600 evri omogočite nakup zabojnika za zbiranje rabljenega tekstila.

Naše delo lahko podprete tudi z donacijo v poljubnem znesku.

Posamezniki nam prispevek lahko nakažete na račun:

Ekologi brez meja, Grablovičeva 52, 1000 Ljubljana
IBAN: SI56 0201 0025 8264 309
SWIFT: LJBASI2X
koda namena: CHAR
referenca: SI00 in datum v obliki ddmmllll

Pravne osebe prosimo, da:

  • prenesete, izpolnite in podpišete donatorsko pogodbo,
  • dva izvoda podpisane pogodbe pošljete na naš naslov,
  • v pogodbi naveden znesek nakažete na naš račun,
  • v najkrajšem možnem času vam bomo vrnili en izvod podpisane pogodbe z naše strani.

Ekipa Tekstilnica smo mlada dinamična ekipa, ki si drzne razmišljati drugače in vaša sredstva spreminja v uspešne zgodbe. Vaša donacija je najboljša naložba v prihodnje rodove.

Ekologi brez meja imamo status delovanja v javnem interesu. Pravne osebe lahko donacije uveljavljate kot davčno olajšavo do višine 0,3 % obdavčenega prihodka oz. največ do davčne osnove (po ZDDPO-2).

Status delovanja v javnem interesu pomeni tudi, da smo z letošnjim letom upravičeni do 0,5 % dohodnine. Vsak zaposleni ima možnost, da sam odloči, komu bo šel ta odstotek in to tako, da izbere organizacijo, katere delovanje bi želel podpreti, izpolni obrazec in ga pošlje na pristojni davčni urad. Z novo poslanim obrazcem se spremeni tudi morebitna prejšnja odločitev. Če tega ne stori, se bo njegovih 0,5 % izgubilo v skupnem žaklju proračuna in ga ne bo deležna nobena nevladna organizacija.

Hvala, ker skupaj z nami podirate tabuje! Če želite spremljati delo Tekstilnice preko mesečnih e-novic, se nanje lahko naročite na spletni strani www.tekstilnica.si.

 

 

 

Komentiraj