Smnj-na-plac: Retro žur – 31. maj 2014

Kdaj: 31. maj 2014 med 14:00 in 19:00

Kje: V avli ZIK-a (Zavod za izobraževanje in kulturo) Črnomelj, Ulica Otona Zupančiča 1, 8340 Črnomelj

Prihajajočo soboto organizatorji sejma vzajemnosti in kreativnih idej Smnj-na-plac vabijo na »Retro žur« – zabavo polno spominov, na kateri bodo lahko obiskovalci preizkusili lastno ustvarjalnost in naredili kakšno dobro delo.

V soboto, 31. 5. 2014, se bodo na ploščadi pred kulturnim domom v Črnomlju ponovno zbrali mladi belokranjski ustvarjalci, glasbeniki, ljudje proste volje in ljubitelji vsega lepega. Tokratni Smnj-na-plac! bo res pravi Retro žur, saj bodo obiskovalci na njem žejo gasili z malinovcem in limonado, otroci pa bodo odkrivali dobre starih iger njihovih staršev, babic in dedkov, kot so gumitvist, ristanc in balinčki.

V ustvarjalnih delavnicah se bodo najmlajši obiskovalci Smnja preizkusili v izdelovanju in oblačenju retro lutk iz papirja ter ‘oldskul’ risanju z barvnimi milnimi mehurčki, v delavnici tiskanja na tekstil pa bodo polepšali svoje stare majice, superge, hlače ali kape. Nekoliko starejši obiskovalci sejma se bodo lahko preizkusili v igranju afriških bobnov, nato pa bodo lahko na šiviljski delavnici tudi sami starim oblačilom podarili novo življenje.

Poleg prodajnih stojnic ter ustvarjalnih delavnic za otroke in odrasle na sejmu obiskovalce tudi tokrat odprtih rok pričakujeta Za-menjalnica, v kateri poteka izmenjava semen, sadik, oblačil, knjig ter drugih odvečnih predmetov, ter Dobrodelna košarica, v kateri zbirajo hrano in oblačila za socialno ogrožene družine.

Na tokratni Smnj-na-plac so še posebej toplo vabljeni ljubitelji živali, saj bo na „Retro žuru“ Društvo za zaščito živali zbiralo hrano in opremo za živali, ki so po poplavah na Balkanu ostale brez doma.
SPORED DOGAJANJA:

Otroške delavnice:
15.00 izdelaj punčko iz kartona in jo obleci
16.00 potiskaj svojo majico, kapo ali superge
17.00 risanje z barvnimi milnimi mehurčki

Delavnice za odrasle:
14.00 PONOVNA UPORABA EMBALAŽE – romunski EVS prostovoljec Bogdan nas bo naučil iz odpadne embalaže izdelati nove uporabne predmete.
15:00 DELAVNICA IGRANJA NA AFRIŠKE BOBNE – Smnj bo zaplesal v prvinskih ritmih, saj bo obiskovalce bobnar Andrej naučil osnovnih ritmov in načinov igranja afriškega bobna džembe.
16:00 – 18:00 ŠIVILJSKA DELAVNICA – Delavnico Hiše sadeži družbe bo vodila izkušena šivilja Marija, ki vam bo pokazala, kako odsluženim oblačilom podariti novo življenje.

Spremljevalni program:

DOBRODELNA AKCIJA ZBIRANJA HRANE ZA ŽIVALI – Društvo za zaščito živali Bele krajine skupaj z ostalimi slovenskimi društvi sodeluje v veliki akciji zbiranja hrane, opreme in zdravil za živali, ki so jih prizadele nedavne poplave.
ZA-MENJALNICA: pod okriljem Zelemenjave bomo menjali semena, sadike in vrtnarske pripomočke, v sodelovanju s Tekstilnico pa menjamo vintage oblačila in ostale pomladanske kose obleke in obutve. Vsa menjava poteka po načelu »prinesi x, odnesi x«.
VZAJEMNA KOŠARICA tokrat poteka v sodelovanju z Rdečim križem: potrebujejo posteljnino, higienske pripomočke, brisače in hrano, veseli pa bodo tudi oblačil, igrač in priboljškov.

Vabljeni!

Dodatne informacije: 040 721 630 (Urša Pogačnik), stiblc@stiblc.si

Foto: Anže Skalja

Komentiraj