Izmenjava otroških in mladinskih oblačil + predstavitev projekta Zdrave ritke – 12. februar 2015

Kdaj: 12. februar 2015 med 17:00 in 19:00

Kje: Osnovna šola Vrhovci, Cesta na Bokalce 1, Ljubljana – Vrhovci

***

1. Izmenjava otroških in mladinskih oblačil

Kaj: Izmenjava otroških in mladinskih oblačil je odlična priložnost, da zamenjate stara oblačila vaših otrok, ki so jih prerasli, obenem pa obogatite njihovo garderobo s kakšnim ‘novim-starim’ kosom.

Vstopnina: 3 EUR / osebo, ki prinese oblačila

Navodila za obiskovalce:

 • Na izmenjavo lahko prinesete poljubno število čistih in lepo ohranjenih stvari, ki jih oddate na sprejemnici, zanje dobite listek (vstopnica) s številom prinešenih stvari, na dogodku pa si lahko izberete enako število poljubnih stvari, izbrane stvari pa ob odhodu pokažete na sprejemnici in pokažete listek (vstopnico).
 • Prosimo vas, da že doma ločite prinešene stvari v dve vreči:
  • Stvari, namenjene izmenjavi, naj bodo čiste in lepo ohranjene. Le-te preštejte!
  • Stvari, namenjene oddaji, pa so lahko tudi slabše ohranjene, vse pa naj bodo čiste.
 • Prinesete lahko OTROŠKA in MLADINSKA OBLAČILA, OBUTEV in MODNE DODATKE ter OTROŠKE HIŠNE TEKSTILIJE (posteljnina, rjuhe, pregrinjala, prešite odeje, brisače, prti in zavese ter metrsko blago). Oblačila naj bodo oprana, čevlji pa v parih.
 • Za prinešene stvari skrbijo na dogodku prostovoljci Društva Ekologi brez meja, ki so na dogodku oblečeni v posebne majice.
 • Nošenje tekstila iz jedilnice šole, v kateri poteka izmenjava, vse do vašega odhoda z dogodka ni dovoljeno. Organizatorji dogodka imamo pravico opozoriti vsakega obiskovalca, ki se tega ne bo držal.
 • Če kljub sortiranju slučajno na mize zaide tudi kak neuporaben kos oblačila, bomo zelo veseli, če nam ga boste prinesli nazaj do sprejemnice, da ga izločimo iz izmenjave.
 • Organizatorji dogodka si pridržujemo pravico, da v primeru, da se na posameznem dogodku nabere večje število stvari, vseh zaradi prostorske stiske ne razprostremo.
 • Organizatorji dogodka si pridržujemo tudi pravico do morebitne rezervacije kakšnega od prinešenih stvari, ki bi jih lahko uporabili na naših načrtovanih dogodkih v sklopu projekta Tekstilnica (posebne izmenjave ipd.).
 • Na dogodku bodite pozorni na svoje osebne stvari (tudi na oblačila, ki jih ne želite menjati) in jih ne puščajte brez svoje vednosti, saj organizatorji za njih ne odgovarjamo.

2. Predstavitev projekta Zdrave ritke

Kaj: Zdrave ritke so projekt promocije uporabe pralnih plenic v Sloveniji. Pri vhodu na izmenjavo bo cel čas dogodka potekala predstavitev projekta, in sicer predstavitev pralnih plenic in njihovih prednosti v primerjavi s tistimi za enkratno uporabo ter prikaz njihove uporabe na medvedku Markotu.

Projekt izvaja Društvo Ekologi brez meja s finančno pomočjo Ministrstva za okolje in prostor.

Več o Zdravih ritkah:

http://ebm.si/o/sl/projekti/zdrave-ritke

https://www.facebook.com/Zdraveritke

Vabljeni vsi, ki imate malčke in vsi, ki vas ta tema zanima!

***

Hvala, ker skupaj z nami vedno znova dokazujete, da izmenjava oblek ni noben tabu!

Ekipa Tekstilnice

 

Avtor fotografije: Ekipa Tekstilnice

Komentiraj