Izmenjave rabljenih oblačil tudi v letu 2018

Poročilo za leto 2017

Izmenjave rabljenih oblačil Tekstilnica so v letu 2017 redno potekale ob podpori številnih prostovoljcev in Waldorfske šole, ki nam nudi primeren prostor za tako dobro obiskan dogodek.

V letu 2017 je bilo organizirano 10 izmenjav, ki jih je obiskalo približno 880 obiskovalcev. To pomeni, da je bilo izmenjano veliko oblačil, ki bi jih sicer doletela drugačna usoda. Da bi popestrili ponudbo in dvignili kakovost, smo se povezali tudi z nekaterimi organizacijami, ki nam občasno donirajo del svoje ponudbe. Še posebej uspešno je bilo sodelovanje s trgovino 7camicie, ki je svojim kupcem za prinešeno srajco ponudila popust ob nakupu nove, staro pa je poklonila nam. Ideja je odlična in predvsem transparentna – saj natančno vemo, kje bodo rabljena oblačila pristala. Ker je akcija inovativna in resnično okolju prijazna, smo jo prijavili na natečaj za Evropski teden zmanjševanja odpadkov. Rezultate še čakamo. Držite pesti!

Povezali smo se tudi z Mladinskim centrom Vič in jim za njihovo »Garažno razdajo« donirali neizmenjana oblačila. Sodelovanje bo potekalo tudi v letu 2018.

Leto 2018

Tudi v letošnjem letu vas vabimo, da nas obiščete v čim večjem številu in tako naredite nekaj dobrega za okolje in svojo denarnico.

Člani Društva Ekologi brez meja imate spet prost vstop na vse izmenjave. Če še niste člani, pa bi želeli postati, izpolnite prijavnico, ki jo najdete TUKAJ in jo pošljite na naslov društva. Vse ugodnosti začno veljati takoj po plačilu članarine.

Edina sprememba, ki začne veljati v februarju 2018 pa je, da smo ukinili privilegij brezplačnega vstopa za moške, ki prinesejo oblačila za moške. Z brezplačnim vstopom smo poskusili privabiti na dogodke več predstavnikov moškega spola, a se je izkazalo, da vaba ni bila dovolj privlačna in poskus ni uspel. Zato apeliramo na vas, drage obiskovalke, da pripeljete s seboj tudi vaše partnerje, brate in prijatelje, da bodo videli tudi oni, da je menjava oblačil res odličen način za popestritev garderobe in prihranek pri stroških.

Se vidimo!

1 Komentar.

  1. Elen Potočnik pravi:

    Pozdravljeni! Ali bo menjava oblačil danes 25.7.2018?

    Lp,E.

Komentiraj